活动

Open Lecture by Professor Breit of Albert-Ludwig University, Germany (Mar.25)

2015.03.24
Date: Wednesday, March 25
Time: 16:00 - 17:30
Place: Korakuen Campus Building No. 6, 7th Floor Room 6701
Lecturer: Professor Breit, Albert-Ludwig University, Germany

Please join Professor Breit's open lecture!

See poster here

In order to develop any chemical reaction into a useful and efficient synthetic method the issue of selectivity control has to be solved. For this reason we have developed the rational selectivity control instrument for a catalytic reaction, which is the use of substrate-bound catalyst-directing groups. These groups function as secondary binding posts of a substrate, which allows a reversible multipoint attachment of the substrate to the catalyst. The result is a highly ordered cyclic or polycyclic transition state, which ensures control of any type of selectivity. Following this idea we were able to control regio- and stereoselectivity in a number of catalytic and metalorganic reactions.

For details visit: