Classical Japanese Books with Potential

Ryusei Matsunaga
    Graduate School of Letters of Chuo University and Research Fellow (DC1) of the Japan Society for the Promotion of Science
    Area of Specialization: Japanese literature in early modern period

Article on the Research of Prof. Taguchi, Distributed through AFP

2018.06.26
Professor Azuma Taguchi of Chuo University’s Faculty of Science and Engineering, Department of Information and Systems Engineering, was interviewed by AFP, and the article was distributed widely around the world on May 8, 2018.

The article reported Prof. Taguchi’s study which predicts paralysing congestion on the subway system in the greater Tokyo area during the 2020 Olympics. He provided an easy-to-understand explanation by citing examples of the 2012 London Olympics and London’s Wimbledon tennis championships.

Prof. Taguchi’s research results have been widely covered by the foreign media, along with increasing interest in the 2020 Tokyo Olympics, now only two years away.
“2020 Olympics could paralyse Tokyo's famed subway, study warns” Distributed on May 8, 2018 by AFP